Пътуването до Холандия – ден втори

06/06/2013
By Деси

Довиждане, Сегед, здравей Виена!

Ден втори от пътуването ни започна около 8.30 с повторна разходка из Сегед. Основната цел беше да си намерим нещо за закуска. На път към централната част на стария град попаднахме на нещо като баничарница, от където взехме за децата по една кифличка, а ние се насладихме на бюрек с месо.

След обилната закуска се отправихме орново към центъра, за да го видим и на дневна светлин, както и да де разходим покрай Тиса, която пропуснахме заради съображения за сигурност (не искахме близки срещи от трети вид с местните комари ;) ). Дневният Сегед беше също толкова очарователен, както и нощния. За разлика от предишната вечер, сега градът сякаш беше оживял: по централната пешеходна улица ги нямаше туристите и шумните групички младежи, вместо това се разминавахме с хора бързащи по работа, както и майки, бутащи детски колички, младежи на колелета.

Река Тиса беше впечатляващо голяма и явно е лябимо място за срещи и почивка на местните. Разхождайки се покрай нея, достигнагме до Dom Ter – едно от най- емблематичните за града места. Не можахме да го оценим в цялата му прелест, защото го подготвяха за поредния фестивал, издигайки почти на цялата му площ сцена и трибуни за публиката.

С това нашата разходка в Сегед приключи. Разделихме се с града малко преди обяд и поехме към Виена. Пътят бе овкусен с прекрасен гулаш за мама и тате и шницел с картофки за малките бандити.

Във Виена пристгнахме късно следобяд. Настанихме се в хотел в покрайнините на града, разположен насред симпатичен спортен комплекс (Hotel Bosei). След кратко освежаване се отправихме на лежерна вечерна разходка в центъра.

За Виена има много изписано и няма нужда да го повтарям. Изходът на метростанцията ни изсипа директно на Щефан платц, където се полюбувахме известно време на катедралата дала името на площада, както и на каретите и гидовете в старинни одежди. От там се отправихме към императорския дворец и площад Мария Тереза. Завършихме вечерната разходка около 21.30 в  близост до Карлсплатц, предъвквайки блаженно шницелземел на една пейка (няма по-страхотно усещане от това ;) ).

Хубаво е да имаш читав градски транспорт до крайните квартали. С трамвай се добрахме към 23ч до хотела си и уморени и щастливи, след бърз душ, се хоризонтирахме бързичко, за да събираме сили за следващия ден.

Малко статистика:
Изминати километри – 400
Пресечени граници – 1
Времето - дъжд ни настигна по някое време около Будапеща, но бързичко се разминахме с него

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Търсене

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« авг    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031