Сингапур – приключението продължава

20/07/2010
By Деси

Второто си посещение в Сингапур решихме да посветим на местните животински паркове, които се сочат от множество сайтове за пътешествия като най-богатите и разнообразни в световен мащаб. Зоопаркът, нощното сафари и птичият парк са самостоятелно обособени площи, с разнообразна флора и фауна от всички краища на света.

Зоопаркът е разкошен, намира се във вътрешността на острова, на брега на едно езеро. Животните са организирани тематично, в естествена среда, без да се налага затварянето им в клетики. Много впечатляващо беше да видя в зоопарка тюлени и бели мечки, които също не бяха в клетки, а ограничени от прозрачни стени. Специални климатици поддържаха оптимална темература в тези пространства, за да не страдат тези екзотични за региона животни.

БМ

За да се изгради цялостна атмосфера, между зоните с различни животни са показани къщурки на човеците, споделящи местообиталището на съответните живоински видове. В тях могат да се видят статуи на хора, съдове, инструменти и всичко, което може да даде представа за бита на им.

Голяма част от животните могат да бъдат хранени от посетителите, в отбелязаното време на табелите до тях. За съжаление ние не успяхме да уцелим нито едно. Има и няколко сцени, на които различни животни изнасят представления (и тях ги изпуснахме). Отделно има и зона обособена като лунапарк, която умишлено пропуснахме, защото си имаме един палавник, който нямаше да иска да излезе оттам :) . В зоопарка има организиран транспорт – влакче с 4-5 спирки, в близост до по-атрактивните животни; кресло с колелца и акумулатор; ремаркенце за превоз на дечурлига (с жива тяга – някой родител ;) ) и бебешки колички за по-невръстните посетители. Естествено, напливът за влакчето беше най-голям, защото цената му беше само S$ 5, за разлика от другите транспортни средства, чиито цените достигаха S$ 25.

В зоопарка бяхме от 14 до 18ч (когато затваря), след това се пренесохме в нощното сафари (на 100м от зоопарка). Там хапнахме и като отвори за посетители (към 19.30), се наредихме на опашката. Първо направихме обиколка с влакче, а след това минахме по пешеходния маршрут, за да доогледаме и по-дребните животинки. Малкият ни син търчеше насам-натам и плашеше посетителите, като се вреше в краката им. За съжаление от нощното сафари няма снимков маттериал, защото има забрана за снимане със светкавица, а аз още нямам парички да си купя машинка, която без проблем да снима на тъмно :) .

НС

Прибрахме се в хотела около 22.30ч, разбити от ходене, жега и влага, но много впечатлени от видяното.

За втория ден си бяхме оставили птичия парк, който се намира в противоположната посока на зоопарка и сафарито. Още в началото бях силно впечатлена от размерите на голяма част от клетките – простираха се на няколко декара, в тях имаше огромни дървета, платформи за посетители на няколко нива, дори в едната имаше изкуствен водопад, който да поддържа влажността в т.нар. африканска тропическа джунгла. ЛориКлетката на лори-тата (които хранихме) е сред тях. В клетката на кормораните имаше направен воден басейн, който имитираше море – с характерния прибой :) .

В парка също има организиран транспорт – монорелсово влакче за S$5, както и допълнителните превозни средства, които имаше в зоопарка. След обиколката ни, мъжете в семейството се повозиха на влакчето, докато аз тествах едно заведение с индийска храна. На мен ми хареса, но сухите люти чушлета и чесъна в киселото мляко едва ли щяха да допаднат на дребния. Затова мъжете се насладиха на китайски пелмени и варено пиле с ориз в съседното заведение.

В 17.30 благополучно се добрахме в района на хотела, разпускахме около час и потеглихме към летището. Както и преди съм писала, терминал 3 на летището в Сингапур е едно много приятно и уютно място. Независимо колко време за престой ще имате там, вие ще се чувствате наистина комфортно. Коридорите към гейтовете са застлани с мека настилка със завидна чистота, оборудвани са с уреди за масаж на краката, има достатъчно на брой меки столове за чакащите пасажери. Много съм впечатлена от стаичките Мама и бебе, които ми се наложи да ползвам два пъти в летищния комплекс. Помещението е разделено на 2 части – предната е оборудвана със стандартния пластмасов повивалник, който се прибира към стената, мивка и други съоръжения, осигуряващи елементарната хигиена, както и автомат за памперси, ако случайно си забравил да си вземеш. Вътрешната част може да се заключва, в нея има малко диванче, което е адски удобно за кърмене :) .

Вярвам, че това не е последното ми приключение в този прекрасен град-държва и след години отново да имам удоволствието да го посетя :) .

3 Responses to Сингапур – приключението продължава

  1. Bloomspem on 07/02/2011 at 00:25

    то что я искал, спасибо

  2. toy on 08/01/2012 at 18:26

    This is cool!

  3. Sissi on 17/02/2012 at 16:08

    Изчела съм много пътеписи по темата, но никое не е било толкова живописно разказано :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Търсене

Календар

август 2020
П В С Ч П С Н
« авг    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31